Det här är jag

Jag heter Johan Ekenberg och arbetar med individ-, grupp- och organisationsutveckling sedan sent 80-tal. I många år var jag Stockholmsbaserad och har säkert jobbat med över 150 arbetsplatser i östra Sverige.

Jag har hållit kurser i personlig utveckling och ledarskap över hela landet, och ibland utomlands. Sedan några år har jag flyttat hem till Karlstad och driver kurs och konferensanläggningen Humlebäck som nu är utgångspunkten för min verksamhet.

Jag har gjort massor av radio och tv-program. Jag har skrivit två böcker som är slut på förlaget men finns till försäljning på kursgården.

kursbild01_450x450.jpg

Mina kurser

Jag har kurser både i personlig utveckling och i ledarskap. Egentligen är det samma sak, när du hittar din inre existentiella kärna och sällhet, blir kontakten och mötet med andra mer kärleksfullt, levande och hållbart.

På kurserna arbetar vi med ljud, rörelse och andning som redskap för att släppa på kroppsspänningar och nå livet och kärleken i oss. Då får du en djupare kontakt i livet i dig, har lättare att möta andra utifrån den kärleksfulla platsen. Därifrån du också skapa målbilder hur du vill att ditt liv ska se ut och du kan utveckla ett ledarskap som fokuserar på att hjälpa människor att växa och bidra utifrån sin egen potential.

En annan del av kurserna är föreläsning som komplement till de praktiska övningarna. Allt utgår från min egen erfarenhet, jag delar bara det jag själv har erfarenhet av och lutar mig inte på några teorier. Det handlar både om ledarskap, individ- och grupputveckling men också om kroppen, sexualitet och njutning. Sådant som gör att livet blir lite mer levande.

Mitt ledarskap handlar om att ge möjlighet till människor att få sina grundläggande behov tillgodosedda. När vi får det bidrar vi till världen med större glädje och autenticitet. Ingen behöver vara rädd för att bli felgjord.

Mina föreläsningar

För grupper, organisationer och företag

Min absoluta övertygelse är att om organisationen och resultaträkningen ska växa så måste även personalen utvecklas. Anställda med god självkännedom och mognad gör bättre resultat. Mognad sker på en känslomässig nivå och kan inte åstadkommas av enbart roliga föreläsningar eller mental korvstoppning.

Vågar ni mötas på riktigt och se sanningen om allas storhet och träningsbehov så är jag villig att vara tränare och inspiratör.

Jag skapar Humlebäck för att jag har en brinnande önskan att i vacker kulturmiljö hjälpa människor och organisationer att hitta kraft och klarhet. Jag har också möjlighet att hålla föreläsningar på andra platser för små och stora grupper, organisationer och företag. 

Ett träningspass med mej innebär en mix av praktiska övningar och inspirerande föreläsningar. Varje timme skapas med deltagarna och växer fram i trygghet när utmaningar och sanningar vågar framföras.

DSC_0592.jpg

”Vi är här för att ge av vår unika storhet till livet och njuta under resans gång.
Att öppna upp för kärleken inom oss och för att möta andra i den kontakten.

Mina kurser har fokus på att inre välbefinnande ger en direkt spegling i den yttre verkligheten.
Så att vi kan bidra mer till de sammanhang vi befinner oss i.”