johan02.jpg

Föreläsningar

Framtidens vinster skapas av mogna människor. Den största konkurrensen mellan arbetsplatser handlar om att få tag på de rätta medarbetarna som är motiverade, känner mening och engagemang i sitt arbete.

Utöver mina paketerade kurser håller jag också föreläsningar på arbetsplatser utifrån de behov som finns. Jag arbetar med det kärleksfulla och hållbara ledarskapet och stöder grupputveckling.

MER OM FÖRELÄSNINGAR

Det finns bara två sätt att öka effektiviteten, springa fortare och mer eller mogna så att vi fungerar bättre ihop. Den största konkurrensen mellan arbetsplatser handlar om att få tag på de rätta medarbetarna. Förr var de rätta medarbetarna de som hade mest kunskap. Idag är kunskapen lättillgänglig. Svårigheten är att hitta fungerande och motiverade människor som i sanning känner mening och engagemang med sitt arbete.  

”Så frågan är då – är din arbetsplats ett ställe där du utvecklas eller springer du dig trött i korridoren och har en klump i magen när du kommer hem?”

Jag har jobbat med personalutveckling sedan tidigt 90 tal, och har sett fantastiska exempel på produktivitetsökningar när företaget skapar en utvecklingskultur. Får du den träning du behöver för att utvecklas eller längtar du bort som 40 procent av arbetsstyrkan i Sverige gör.

Om jag får 2-3 timmar med ditt arbetslag brukar engagemanget och gemenskapen påtagligt öka.  Kunskapen hos uppköpare (du?) av externa talare är ofta låg. Många nöjer sig med att personalen skrattar och ser glada ut efteråt. Jag tror vi måste ha högre krav. Jag vill ge (om möjligt) personlig feedback till alla och skapa en grund för en kultur av växande människor. Vet du vad du är bra på och vad du behöver träna på för att bidra mer till livet. Vår livsuppgift är faktiskt här för att ge till varandra.

”Ibland går jag på glödande kol med modiga deltagare.  Jag får ofta höra att jag presenterar ett svårt ämne med mycket värme och humor.”

Mitt framträdande anpassas alltid efter dina speciella önskemål, vilket kräver att vi pratar ihop oss innan på telefon. Frågan vad du egentligen vill med att köpa en talare är central för mig för att veta hur jag ska kunna leverera det du verkligen önskar.

Bästa resultat får ni om ni kommer till Humlebäcks kurs och konferens där vi har perfekta förutsättningar. Möten i traditionella konferensanläggningar ger av erfarenhet inte lika mycket. Välkommen att höra av dig med uppdrag.